Blogindlæg

Badeænder eller ej?!

Onsdag og ugedag – YES MAND, Uge 37!

90% af graviditeten er fuldendt og fra i dag er Merethe officielt højgravid. Man kan godt fornemme på de forskellige gravidmail, der er kommet i indboksen i dag, at det snart er tid til at Loui indfinder sig. De begynder at handle lidt mere om fødegange og fødsler, (og den dér hospitalstaske også), hvor de tidligere har handlet mere om crawings og om baby nu er på størrelse med en appelsin eller en agurk?! Nogle gange er det altså nogle lidt mærkelige grønsagssammenligninger.

Det er samtidig også med til at stresse mig en lille smule – men jeg tror faktisk at vi egentlig bare skal indstille os på at vi vitterlig ikke kan gøre mere end at gøre os mentalt klar til at vi skal op på fødegangen og Merethe skal føde!

I går var vi en tur i Randers Storcenter hvor vi fik handlet en masse snacks og andre småting, som vi skal have med på sygehuset. Så NU er vi snart klar med dén taske ♥

Noget, som fylder rigtig meget i øjeblikket er hvordan selve fødslen kommer til at foregå – eller i hvert fald Merethes/vores ønsker til hvordan det skal foregå bl.a. i forhold til smertelindring. Merethe vil f.eks. gerne bruge vand som smertelindring og måske vil hun også gerne føde i vandet når tiden kommer. Men som vi også har talt meget om, vi kan jo ikke vide hvad der vil fungere, vi har aldrig prøvet det før, så vi forsøger egentlig at undgå at forholde os alt for meget til faste planer, som højest sandsynligt alligevel vil blive ændret undervejs. De vigtigste accessories er dog pakket og klar… Det er nemlig de gule badeænder, som jeg har tænkt mig at ploppe i vandet, når Merethe har veer eller er ved at føde. Enten vil hun grine, eller også bliver jeg slået ihjel 🙂 -Hvis ikke af Merethe, så muligvis af jordemoderen!

Vi oplever ofte, at mange af vores familiemedlemmer og venner tagger os i alle mulige konkurrencer på Facebook og Instagram. Det er vi meget glade og taknemmelige over. Merethe deltager også selv nogle gange, og det var jo faktisk sådan at vi vandt en 3D scanning af Loui ♥

Nu har familien endnu engang været på banen, og så ville skæbnen, at min farmor vandt en konkurrence fra en lokal praksis, som hedder MetaVita. Præmien var en times gravidmassage af fysioterapeuten Maja. Og jeg må sige, at jeg sjældent har set Merethe mere afslappet, end da jeg kom fra job i dag, og hun havde modtaget sin massage. Hun fortalte rigtig meget godt om stedet, og at de både tilbyder behandlinger, holdtræning til mødre i alle aldre og så selvfølgelig massage henvendt til gravide. Næste år sker der desuden en masse spændende nye tiltag i MetaVita, og de ender ud med at have mange dygtige fagfolk indenfor graviditet, fødsel og træning, samlet under samme tag. Det bliver spændende om Merethe og Loui vælger at starte op på noget holdtræning derude efter fødslen. Du kan læse mere om MetaVita her!

Den nye episode af “Den Gravide Far Podcast” er nu online og kan høres herunder eller på Spotify og iTunes ♥

Ha’ en dejlig aften!

Kærlig hilsen

Michael – Den Gravide Far

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *