Blogindlæg

Den HØJgravide far

YES… Ugedag! Vi er nu i uge 35, og vi føler virkelig, at vi for alvor er flyttet hen til ”den store gang” på skolen. Du ved, den gang, hvor 8. klasserne og 9. klasserne går! Det er sådan en underlig følelse at være så langt. Jeg er jo snart den HØJgravide Far 🙂

I dag er det onsdag og det betyder Familieiværksætterkursus! Det er altid så spændende og selvfølgelig meget aktuelt for os, og i dag var ingen undtagelse. Dog var dagens tema ”amning”, så det handlede selvfølgelig meget om, ja, bryster! -Og så lige, at man som far skal huske at være behjælpelig med de huslige opgaver, når amningen skal køres ind. Det er åbenbart ikke så nemt, som det kan se ud til. Nogle par har faktisk rigtig svært ved at få amningen til at køre, og worst case er man nødt til at opgive. -Worst case, hvis man altså ønsker at amme, men det er altså ikke alle, som bryder sig om det, og der er selvfølgelig plads til alle!

Inden Familieiværksætterkurset gik vi en lille tur rundt i Randers by, og spiste en frokost. Jeg kan simpelthen ikke fremhæve min julestemning nok! Jeg er SÅ meget i julehumør, og jeg havde endda taget én af mine mange julesweatre på i dag 🙂 Det er så hyggeligt at gå rundt i en ”gammel” by som Randers og nyde de forskellige juledekorationer som så småt begynder at vise sig rundt omkring.

Nu har vi kun en onsdag tilbage med familieiværksætterkursus, hvor vi skal op og se fødeafdelingen. Det glæder vi os virkelig meget til!

Som jeg også nævnte sidst, var vi til et utroligt spændende foredrag i går, nemlig foredraget med Pelle Hvenegaard, som handler om deres fertilitets- og adoptionsrejse frem til endelig at blive forældre. Første halvdel af foredraget handlede om fertilitetsbehandling, og anden del om adoption. Både Merethe og jeg blev meget påvirkede af hans levende fortælling, og vi kunne selvfølgelig genkende en masse fra vores eget forløb.

Noget, som Pelle virkelig lagde vægt på var, hvor vigtigt det er at tale med ”ligesindede”, som er samme sted, som én selv. Der opstår nogle frustrationer, følelser og tanker, som man med fordel kan dele med andre par, som er igennem det samme. Sådan tror jeg at det er med alle mulige situationer i livet. Der oprettes jo f.eks. mødregrupper til nybagte mødre, som har brug for at dele erfaringer om gylp, spændte bryster og babyudstyr, så hvorfor ikke ”fertilitetsgrupper”, hvor man kan dele erfaringer om hormoner, gokkerum og frustrationerne over, når menstruationen melder sin ankomst! Men måske er det for hårdt?! Hvad nu hvis det lykkes for alle de andre i fertilitetsgruppen, og man er det eneste par, som sidder tilbage uden held. Der kan vel være fordele og ulemper ved det hele, men jeg er ret sikker på, at hvis vi var blevet tilbudt en plads i en ”fertilitetsgruppe”, havde vi takket JA!

Igennem hele foredraget sad jeg dog med en lille ”knude” i maven. Vi kom som det ”gravide par”, og foredraget handler jo om fertilitet og adoption, så mange af deltagerne har måske været igennem det samme. Eller er det lige nu! Jeg kunne ikke lade være med at sidde og tænke: ”Bare der ikke er nogen, som er kede af at vi er her”! Jeg kender jo om nogen følelsen af at have et brændende ønske om at blive forældre fra vores egen rejse, og jeg kan huske at noget af det sværeste var når man så par som var de ”gravide” ♥ Jeg håber oprigtigt ikke, at der var nogen til foredraget i går, som blev kede af at se Merethe og jeg. Jeg har vidst nævnt det før, men det kunne være rart hvis man havde en form på ”bevis” på at man har været der, så de par, der var til stede i går, måske kunne se at der er ”håb” for dem også ♥

Efter foredraget lavede jeg et interview med Pelle, og som du måske kan høre, var jeg stadig meget påvirket af hans fortælling.

Du kan høre interviewet her:

Nu vil jeg sætte mig ind til min elskede Merethe og slappe af resten af aftenen. Vi skal have risalamande i aften, så der er virkelig noget at glæde sig til, for sådan en ”jule-mand” som mig.

Ha’ en dejlig aften!

Kærlig hilsen

Michael – Den Gravide Far

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *