Blogindlæg

Mortens and og en anderledes filmaften!

På lørdag er der Mortens aften og traditionen tro skal der serveres and! Det er dog ikke en tradition, der normalt bliver fulgt til punkt og prikke herhjemme, men det hænder da engang imellem at vi samles med familien og holder Mortens aften. Selvom det først er på lørdag, der skal serveres and, vælger vi at gøre det i dag 🙂 Merethe har været i gang i køkkenet hele formiddagen for at få anden til i aften helt perfekt ♥ Uhm – jeg glæder mig!!!

I tirsdags var der sæsonafslutning på ”Velkommen til verden”! Det er virkelig et program som vi har nydt meget herhjemme. Men jeg må indrømme at det også har været en følelsesmæssig rutsjebane at se. Det har været med til at give os en masse indblik i hvordan fødsler foregår og det har samtidig givet os nogle svar på de spørgsmål, som vi har siddet med. Noget, som vi har talt meget om herhjemme er hvordan vi begge vil reagere når vi står i situationen at Merethe skal føde?! Der er jo ingen af os, der har prøvet det før, og jeg tror vitterlig heller ikke at det er noget som man kan planlægge sig ud af. Jeg har en ide om, at jeg som mand under en fødsel vil være den ret ”cool” type og vil være god til at holde overblikket. Men hey – jeg er jo også et mega bløddyr, så det kan jo være, at jeg overhovedet ikke kan styre mine følelser af bare frygt for hvad der skal ske og selvfølgelig lykkefølelsen over at vi lige om lidt står med Loui i vores arme! Men det allervigtigste i hele processen er, at jeg er der for Merethe, og uanset hvordan jeg reagere på det hele, så ved jeg, at jeg overhovedet ikke vil vige pladsen fra Merethes side af ♥

Noget, som vi har talt enormt meget om i forbindelse med at vi har set ”Velkommen til verden” er, hvordan fødslen skal være og derfor har vi også valgt at sætte os ned og lave en ”fødselsplan”. Som det ser ud lige nu vil Merethe gerne bruge badekarret. Måske ikke føde i det, men måske bare bruge det som smertelindring under fødslen. Det kan jo også være at Merethe slet ikke kan holde det ud, når hun først kommer derned og sidde. Men jeg tror i hvert fald at det er en god ide at få lavet planen inden vi sidder på fødestuen og Merethe er i gang med veer 🙂 -For vores begges skyld.

I aften skal vi have en lidt anderledes ”filmaften” på sofaen! Vi skal nemlig se det webinar som Berit fra Gravid.dk afholder om ”Smertelindring til din fødsel”! Det glæder vi os rigtig meget til at se. Når det kommer til smerte er Merethe normalt en meget stærk kvinde, og hun har igennem hele vores fertilitetsforløb været sindssyg god til at håndtere de smerter, der har været ved diverse undersøgelser, da hun eksempelvis skulle have taget æg ud! Men spørgsmålet er jo selvfølgelig hvordan hun vil tackle de smerter, som kommer når hun skal føde, og derfor bliver det rigtig dejligt at få nogle værktøjer til webinaret som vi begge forhåbentlig kan bruge når dagen for fødslen kommer ♥ Hvis du gerne vil se det, så kan du tilmelde dig lige her! Ps. Det er gratis!

På Instagram og facebook har jeg startet en konkurrence op hvor du kan vinde et eksemplar af Cana Buttenschøns nye bog ”40 Uger Inden” – hvis du gerne vil deltage, så klik her! Held og lykke ♥

Ha’ en dejlig aften!

Kærlig hilsen

Michael – Den Gravide far

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *