Blogindlæg

Barsel til fædre!

Så blev det mandag og endnu en fantastisk uge venter forude! Ugen byder heldigvis på en masse spændende ting, så inden man får set sig om er det jo faktisk weekend igen ♥ I dag kommer min søster og svoger til ”påskefrokost” – ja nu tænker du nok: PÅSKEFROKOST?! Det er faktisk en lidt sjov historie! Det startede med at vi i september sad og talte om hvor meget vi glædede os til jul, og alt det skønne julemad. Derfor valgte vi at holde ”juleaften i september” med flæskesteg mit alles og pakkespil. Hele svineriet. Altså lige bortset fra julepynt og juletræ. Der havde lige sneget sig en enkelt nisse på middagsbordet, men det var da også dét! Så blev det nytårsaften! Det var vidst engang i oktober. Ingen fyrværkeri, men lækkert nytårsmad og ikke mindst nytårsdessert. I dag er turen kommet til ”Påskefrokosten”. Dog står menuen ikke på traditionel påskemad men derimod italiensk pastaret! Der er heller ingen påskesnaps… Eller påskeæg… Lækker middag og hjemmebagte cookies. Det er da også en ret, man kan spise året rundt. Det bliver så hyggeligt og rigtig lækkert! Merethe har pyntet bordet og gjort klar til festen her i eftermiddag! For bordenden sidder ”Ejner” og passer Louis NOMI stol, indtil han snart selv skal bruge den ♥

Da jeg mødte på job i dag var der kommet en pakke til mig som indeholdt den nye bog fra Cana Buttenschøn ”40 Uger Inden”, som handler om alt dét du i faktisk skal vide om din graviditet! Selvom det jo ikke bogstavelig talt er mig, der er gravid, glæder jeg mig nu til at læse den alligevel! Og hey – du får snart mulighed for at vinde et eksemplar her på bloggen, så hold øje med facebook og instagram ♥ Hvis du ikke kan vente kan du læse mere om bogen her!

Sidste onsdag var vi, som jeg tidligere har skrevet, til ”Familieiværksætterkursus” og der sluttede vi af med en lille øvelse som omhandlede barsel og hvilke tanker vi hver især havde gjort os omkring dette! Jeg synes at det er fedt at der er så meget fokus på barsel til fædre i øjeblikket og jeg synes det er et emne, som er rigtig vigtigt at få belyst! Vi taler så meget om ligestilling i hverdagen og de barselsregler, der er nu, er slet ike optimale! Selvfølgelig skal kvinder have den barsel, som er bestemt og jeg synes bestemt ikke, at man skal pille ved den! MEN – jeg synes til gengæld at det er mærkeligt at man som mand ”kun” har muligheder for at holde 14 dages barsel, med mindre man selvfølgelig tager fra kvindens barsel! Hvorfor er det ikke at det er ligeligt fordelt og man har mulighed for at holde barslen sammen?! Prøv lige og tænkt på hvor meget det vil påvirke barnets fremtid hvis mor og far havde mulighed for at være sammen i den første tid og 100% fokusere på den lille ny uden at skulle tænke på, at manden har et job at passe, efter kun 14 dage! ♥ Hvis mor og barn har behov for at være indlagt i den første tid opstår der jo også et dilemma for far. Skal han så holde al sin barsel på sygehuset? -Eller skal han lade mor og nyfødt barn være alene?!

Barsel er faktisk et emne som Merethe og jeg har talt rigtig meget om, og jeg har fra start haft dén holding til emnet, at Merethe skal holde den fulde barsel. Det har vi begge. Der er flere grunde til at jeg har det sådan. Bl.a. qua mit arbejde, hvor jeg har mit eget radioprogram, føler jeg, at det er vigtigt at jeg ikke er væk for længe, og i form af mit arbejde har jeg heller ikke ”trælse” arbejdstider, som gør, at jeg er sent hjemme. På den måde har jeg i forvejen nogle ret korte dage indimellem, så jeg skal nok få en masse tid sammen med Merethe og Loui. -Meeeeeen jeg vil da sige, at hvis man som mand havde samme forhold som kvinder, så ville jeg da også elske at have mere barsel end ”bare” 14 dage ♥ -Jeg kan dog selvfølgelig ikke give Loui pat! 🙂

Nå – nu vil jeg tilbage til påskefrokosten ♥

Ha’ en dejlig aften!

Kærlig hilsen

Michael – Den Gravide Far

3 Comments

 • Rikke Jespersen

  Først og fremmest tak fordi du deler jeres historie!
  Bare lige en lille ting jeg bed mærke i ved indlægget – hvis i er indlagt skal du ikke bekymre dig om din barsel – din barsel gælder først fra den dag i kommer hjem fra sygehuset (af hvad jeg ved af vores oplevelse, også selvom det var en kort indlæggelse)? men lad os nu krydse fingre for at det ikke bliver en nødvendighed ?

  • Den Gravide Far

   Tusind tak for din kommentar Rikke 🙂 Det er jeg glad for at vide 🙂 Men ja, lad os håbe at det ikke bliver andet en de få dage man må have lov til at blive der 😉 Ha en dejlig aften. Kh Michael

 • Stine

  Hej Michael
  Uh, barsel og barselsregler er jo tit noget, der kan få folk op i det røde felt. Først og fremmest er reglerne jo ret komplicerede, men giver også mulighed for ekstremt meget fleksibilitet. Som reglerne er nu, vil jeg mene, at man ikke tager barsel fra moderen ved at holde noget selv – udgangspunktet er vel netop, at de 32 uger (som egentligt kaldes forældreorlov) kan fordeles lige præcis, som det passer familien bedst – det giver stor fleksibilitet, men kræver også, at man ikke tænker, at moderen har førsteret til barselsorlov (her det der kaldes forældreorlov). Som reglerne er nu, kan faderen faktisk også holde nogle af disse uger, samtidig med at moderen holder de 14 (eller er det 15) uger, der er forbeholdt hende. De 32 uger kan også afholdes samtidigt, men så har man selvfølgelig mindre barsel tilbage på barselsdagpenge (eller løn), og junior skal formentlig tidligere passes udenfor hjemmet. Men altså – hvis man gerne vil afholde barsel sammen, kan man sagtens det 🙂 Derudover har begge forældre også mulighed for at holde længere barselsorlov, men det er bare uden barselsdagpenge, og det er nok de færreste, der har råd til. Tak for spændende blog!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *