Blogindlæg

Jeg har et ansvar!

Så blev det tirsdag og i aften kommer der nyt afsnit af både ”Landmand søger kærlighed”, ”Gutterne på kutterne” og ”Velkommen til verden”! Det burde næsten være en flagdag 🙂

I går sad vi og så ”Casper og Sofie” – filmen. Det er en fødselsvideo på 15 minutter, som vores jordemor gerne ville have at vi så, inden vores næste besøg hos hende på torsdag. Det var godt nok lidt barskt, men selvfølgelig også fantastisk at se. Jeg kunne ikke rigtigt lade være med at sidde og tænke på når det bliver vores tur, og jeg tror heller ikke rigtigt, at man kan sætte sig 100% ind i det, før man står i det selv. Jeg er så glad for at de er begyndt at sende programmet ”Velkommen til verden”, for det er ligesom om at man får et meget bedre indblik i hele processen, og at man samtidig ser mange af de forskellige situationer, man kan komme til at stå i.

Noget, der har fyldt meget i mit liv i mange år, er min rygning. Jeg har røget siden jeg var 14 år gammel, og set i bagklogskabens lys, skulle jeg selvfølgelig aldrig have været startet.

Til dagligt ryger jeg 20-25 cigaretter, og et af mine største ønsker er virkelig at kvitte smøgerne.

Da vi startede vores fertilitetsforløb røg vi begge to, men fra den ene dag til den anden tog Merethe beslutningen om, at hun ikke ville ryge mere. Og BUM – så stoppede hun. Jeg misunder virkelig hendes styrke til at lægge cigaretterne på hylden. Jeg tror, at hvis det havde vist sig, at jeg havde lav sædkvalitet da vi startede vores forløb, så var jeg nok blevet stillet overfor et ultimatum: Cigaretterne eller baby, og så havde motivationen på det tidspunkt for at holde op med at ryge nok også været større.

Men nu er situationen lidt en anden, synes jeg. Vi skal snart være forældre, og nu er mit største ønske virkelig at stoppe med at ryge. Jeg har drøm om, at jeg ikke vil være en ”rygerfar”, og på en eller anden måde føler jeg også lidt, at jeg skylder Loui og Merethe det! Og så føler jeg samtidig, at jeg har et ansvar overfor Loui, så han ikke skal vokse op uden sin far! Man kan jo blive voldsomt syg af det skidt!

Min motivation har aldrig været større, og jeg er sikker på, at det kan lade sig gøre. I næste uge skal vi i sommerhus på efterårsferie, og der vil jeg gøre alt for at jeg kan skære væsentlig ned på cigaretforbruget, hvis ikke stoppe helt! Jeg har købt en damper med noget nikotinvæske, som skal hjælpe med at gøre det lidt nemmere at holde op. Jeg SKAL stoppe inden at Loui kommer til verden, og som den lille mand oppe i hovedet siger: You Can Do It! ♥

Ha’ en dejlig aften!

Kærlig hilsen

Michael – Den Gravide Far

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *