Blogindlæg

Et langt fertilitetforløb?

Mandag er virkelig én af mine yndlingsdage!

En ny uge med en masse oplevelser starter nemlig! På mit arbejde sender vi live-radio fra Djurs Sommerland i hele efterårsferien, og det er virkelig fantastisk at være derude igen. Der er en dejlig stemning og jeg elsker og være vidne til hvor meget folk i parken hygger sig. Samtidig betyder det også, at jeg har nået endnu et af mine delmål i forhold til Merethes graviditet, nemlig ”uge 42 – Liveradio fra Djurs Sommerland”. 🙂

Da jeg kom hjem fra arbejde var der kommet en pakke med den nye Nomi højstol, som vi har bestilt! Det var en helt fantastisk følelse endelig at kunne samle den og gøre den klar til Louis ankomst. Stolen er designet af Ole Opsvik, og vi forelskede os virkelig 100% i Nomi højstolen da vi, for ikke så længe siden, var til kundeaften i én af de lokale babyforretninger. Den havde alt som vi ledte efter, og dét, at man kan lægge ”babymodulet” i vandret stilling, er virkelig et kæmpe plus. Det gør jo, at Loui må ligge i den i længere tid af gangen, og ja – så er det bare en stol som kan holde forever! Når Loui bliver ældre, kan vi bruge ”Nomi Mini” indstillingen, som gør at han sidder oprejst med en lille bakke foran! Udover det har den vundet flere ”Bedst i tets” priser 🙂 Hvis du vil kan du læse mere om Nomi stolen her!

Der er noget, som jeg har gået og tænkt lidt over de sidste par dage! Nemlig spørgsmålet: ”Hvor lang tid er et langt fertilitetsforløb”?! Hvem er dommer over det spørgsmål?!

Personligt har jeg det sådan, at det er der ikke nogen regler for! Det er 100% en subjektiv følelse. Når man ønsker sig et barn så brændende, som man jo oftest gør, når man er igennem et fertilitetsforløb, så kan et halvt år virke uretfærdigt langt. Når folk spørger hvor lang tid Merethe og jeg forsøgte at få børn – ja, så siger jeg, at vi var igennem et langt forløb. -For det synes jeg jo virkelig, at det var. Vi har i alt forsøgt at få børn i ca. 4 år, og var igennem et fertilitetsforløb på ca. 2 år. Men når jeg så læser om par, der har forsøgt i mere end 10 år og det så stadig ikke er lykkes for dem endnu, så kan jeg godt få tanken: ”Bare de da ikke synes, at vi skaber os”! Altså… 4 år er jo ikke nær så lang tid som 10 år, når man sammenligner, men drømmen og forhåbningerne om at blive forældre er jo den samme. Det er svært at sammenligne den følelse af håb og frustrationer, som fylder allermest igennem sådan et forløb. Jeg sammenligner det lidt med følelsen af sorg. Man kan ikke sammenligne forskellige menneskers sorg over tab af én, de elsker. Uanset om det gælder sygdom eller alderdom.

Selvom man har været igennem 2, 8, 10 eller 30 behandlingsforsøg, så synes jeg virkelig ikke, at der er regler for, hvornår man må sige at man har været igennem et langt forløb. Eller er det bare mig der har det sådan?! ♥

Kærlig Hilsen

Michael – Den Gravide Far

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *