Blogindlæg

Har jeg maveangst?

Så startede endnu en uge. Selvom der garenteret er mange mennesker, der synes, at mandag bare er en dag, der skal overståes, så kan jeg egentlig meget godt lide mandage 🙂 Og som det tegner til, så skulle vi få en uge med fantastisk vejr, så det er jo bare endnu bedre!

På onsdag går vi ind i 3. trimester og rammer uge 29! Jeg glæder mig mere og mere for hver dag der går, til at møde Loui. Vi har lige fået en invitation til ”Familieiværksættere” som er et forløb Randers kommune tilbyder 1. gangs forældre, hvor vi får informationer ang. alt i forhold til det kommende familiemedlem og så er der også indlagt fødselsforberedelse hvor vi bl.a. skal op og se fødestuen. Det glæder vi os rigtig meget til! Vi kommer desuden til at møde en masse lokale mennesker, som er ca. lige langt henne i graviditeten, som os.

Hver dag får Merethe en mail fra ”Min-mave.dk”, som hun sender videre til mig, så jeg kan følge med i hvad der sker med hendes krop og Louis udvikling. Emnet i mailen her til morgen var et emne, som jeg rigtig godt kan relatere til. -Nemlig: ”Fars reaktion når baby sparker”.

Jeg kan huske første gang at Merethe mærkede Loui inde i maven. Merethe har faktisk fra rimelig tidligt i graviditeten kunnet mærke Loui hver dag. Vi blev begge rigtig glade, for nu var det virkelighed, at den lille ”prik” inde i maven var ved at udvikle sig til vores baby. Det var også en daglig bekræftelse på, at han havde det godt. Samtidig med, at jeg blev rigtig glad, blev jeg vel på en eller anden måde også lidt ”jaloux” over, at JEG hverken kunne se eller mærke noget… Heldigvis gik der faktisk ikke særlig lang tid før at jeg endelig kunne mærke de små ”bumb”, udenpå Merethes mave når Loui sparkede, )

Noget, som jeg tænker rigtig meget over i hverdagen, er det dér med, at man skal kunne mærke liv i maven hver dag. Og det er faktisk også noget af det første, jeg spørger Merethe om, når jeg vågner om morgenen. ”Har Loui sparket?”. Eller når vi skriver sammen i løbet af dagen, så kommer spørgsmålet tit: ”Er Loui vild i dag?”. For mig er det rigtig vigtigt at få en melding hver dag om Merethe har mærket liv i mavsen. Sådan har de fleste det nok.

Jeg skal være ærlig at indrømme, at jeg nogle gange godt kan have lidt ”angst” for at trykke på, og faktisk bare at røre ved, Merethes mave. Jeg tror, at det er frygten for at der sker noget som ikke er meningen eller at han skal ”gå i stykker”. Jeg kan godt have meget svært ved at røre ved maven i længere tid af gangen. Det er svært at forklare, men jeg er simpelthen så bange for at mase ham eller gøre noget forkert. Det er på trods af, at Merethe flere gange har sagt til mig, at der ikke sker noget, og at han ligger meget beskyttet derinde.

Men hvis jeg har det sådan nu, hvordan skal det så ikke gå når Loui kommer ud?! Måske jeg bare skulle tage ud og købe noget bobleplast allerede nu 🙂

Nu skal det selvfølgelig ikke lyde som om at jeg er fuldstændig hysterisk, og jeg er godt klar over, at det på ingen måde er en fordel, hverken for os eller Loui, hvis jeg pakker ham ind i vat. Hver aften når vi går i seng ligger jeg mit hoved på Merethes mave og lytter til ham rode lidt rundt, og fortæller ham hvor meget jeg elsker ham og hvor meget jeg glæder mig til at møde ham! Jeg taler ind igennem navlen, så er jeg sikker på, at han kan høre mig 🙂

Det er en helt faktastisk udvikling, der sker med Merethes krop under graviditet. Hendes mave vokser med Loui indeni, og så stråler hun virkelig rigtig meget af lykke. Jeg tror at en graviditet også er en form for en nyforelskelse, som man oplever sammen med sin partner♥

Ha’ en dejlig aften!

Kærlig hilsen

Michael – Den Gravide Far

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *