Blogindlæg

Husk jer selv og det positive!

YES! I dag er det søndag – og vi har ingen planer, what so ever! Måske man skulle se en god film og spise lidt af det hjemmebragte slik vi hentede ved grænsen i går?!

Vi valgte at starte dagen med at køre til Restaurant Davinci i Hadsund, hvor vi fik en rigtig lækker frokost. Fantastisk udsigt udover Mariager Fjord og hyggeligt selskab, og HEY – vi så et marsvin! -Altså ikke sådan et behåret et, men et af dem, der svømmer i vandet 🙂 Jeg er sikker på, at Loui også nød turen. Han rumsterede i hvert fald noget rundt inde i Merethes mave, imens vi sad og spiste. Jeg kunne ikke lade være med at sidde og forestille mig hvordan det mon bliver, når han sidder i en barnestol for enden af bordet, i stedet for at ligge inde i Merethes mave 🙂 

Merethe og jeg fik snakket rigtig meget om vores forventninger, når vi til januar skal være forældre, men vi fik også vendt bloggen og alle de erfaringer, vi er blevet rigere, igennem vores fertilitetsforløb. Vi taler om alt, og der er ikke nogen, der kender mig bedre, end Merethe gør. Det elsker jeg virkelig Merethes og mit forhold for.

Igennem et forhold kommer man generelt ud for mange forskellige prøvelser, og jeg tror at alle, der har været igennem fertilitetsbehandling, kan skrive under på, at det er en følelsesmæssig rutsjebane. Jeg tror også, at det for mange parforhold er en kæmpe prøvelse at skulle igennem sådan et forløb.

Det kan f.eks. være svært at overskue det uvisse om hvilket forløb man skal igennem, frygten for om det overhovedet vil lykkes og hvor lang tid forløbet så varer, før at man får sin drøm om at få ønskebarnet til at gå i opfyldelse.

Jeg kan sagtens genkende det, fra vores eget forløb. Hvornår ville vi få beskeden om, at vi skulle være forældre, og ville vi nogensinde få den?!

Jeg havde personligt rigtig mange op- og nedture igennem vores forløb. Ikke fordi, at jeg ikke troede på det, for selvfølgelig var jeg sikker på, at det nok skulle lykkes på et tidspunkt. Det var vi begge. Men usikkerheden fyldte til tider meget.

Noget, som vi gjorde rigtig meget, var at bruge hinanden i stedet for at gå med det selv! Vi talte om det hver dag – dog uden at det blev en hel besættelse. Selvom at jeg nogle gange godt kunne sidde og tænke på hvor uretfærdigt det hele kunne være, var vi gode til at være positive omkring det. Prøv lige og tænk på hvor heldige vi er i dagens Danmark, og hvilke muligheder vi egentlig har! Og overvej lige hvor mange resurser, der bliver brugt, i form af de dygtige personer, der dagligt forsøger at hjælpe os igennem fertilitetsbehandling. Vi var i hvert fald kun ydmyge og taknemmelige og huskede hele tiden på dette.

Jeg har både hørt og læst gode råd om, at når man bliver gravid, så skal man stadig huske at være kærester. Jeg tror virkelig at samme regel gælder under et fertilitetsforløb.

Husk, at det er en fælles rejse, man er på, et fællesprojekt med nogle bump på vejen, men når man er sammen om det, så er jeg sikker på, at man kommer rigtig godt og stærkere som par ud på den ”anden side”.

Så søndagsrådet må være: ”Husk jer selv og det positive” <3

Kærlig Hilsen

Michael – Den Gravide Far

2 Comments

  • Maria szmiedowicz

    Hej Michael. Hvor er det dejligt at læse din blog. Mads er heller ikke hjemmelavet, som vi plejer at sige.
    Har altid stået alene , da mads’ far ikke synes, at det snakker man ikke om. Derfor nyder jeg at læse om jer 2. Det varmet mit hjerte.

    • Den Gravide Far

      Hej 🙂 Det er jeg glad for at høre at du syntes 🙂 Det betyder rigtig meget… Ha en rigtig dejlig aften… 🙂 Kh Michael – Den Gravide Far

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *