Blogindlæg

Nej til fiskefrikadeller på fødegangen!

Igår var der endelig præmiere på ”Velkommen Til Verden” på Kanal4.

Det er et program, som vi har set meget frem til herhjemme. Faktisk havde vi været i Brugsen og købe is og chokolade så vi rigtig kunne fejre præmieren, og vigtigts af alt – undgå at jeg midt i udsendelsen skulle pause fjernsynet fordi at der var en ”crawing”, der skulle klares 🙂

Som førstegangsforældre, og især for Merethe, som er førstegangsfødende, kunne det jo ske at vi kunne få et indblik i hvordan tingene foregår på en fødestue og samtidig have mulighed for at sidde og pege fingre af de medvirkede par og tænke – ”Det er garanteret sådan dér, at vi vil reagere når det bliver vores tur”.

Vi sad i sofaen og var klar til at programmet skulle starte, og allerede under introen blev det en følelsesmæssigt rutsjebane. Tror vi begge blev ramt af virkeligheden og tanken om, at der ikke er særlig lang tid til at det bliver vores tur. Jeg tror også at Merethe fik syn for, hvad det egentlig er hun skal igennem under en fødsel. Vi talte i hvert fald meget under programmet om de ting der skete. Vi talte også om hvor stort et stykke arbejde de hårdtarbejdende jordemødre gør – det er virkelig vildt at se hvordan de formår at holde hovedet koldt og sikre sig, at den kommende mor (og far) kommer godt igennem fødslen. Well done! 🙂

Én af de rigtig gode ting ved programmet er, at det fik åbnet op for en samtale herhjemme om hvad vi skal have gjort klar til turen på fødegangen. Vi skal have styr på barselstasken, fødselsplan, forløbet og så blev vi hurtig enige om, at vi skulle sørge for at have en rigtig god og lækker snackpose med, fyldt med juicebrikker, chokoladekiks, slik, frugt og hvad der ellers høre sig til. Dog fandt vi ud af, ved at se Velkommen Til Verden, at vi IKKE skal have fiskefrikadeller med på fødegangen 🙂 Én af de medvirkende (Henrik) havde valgt at hive 2 lækre fiskefrikadeller med til fødslen af deres baby. Det lyder lækkert, meeen det var ikke så god en ide, da lugten hurtigt bredte sig til resten af fødegangen. Så derfor NoGo i vores snackkurv 🙂

Alt i alt er det et rigtig godt program, og vi glæder os rigtig meget til næste afsnit 🙂

Du kan læse mere om programmet her!

Kærlig Hilsen

Michael – Den Gravide Far

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *